Taiwan

Advarer: - En betydelig forstyrrelse

Kinas militærøvelser utenfor Taiwan er nok en trussel mot verdenshandelen.

SPENT SITUASJON: Kina gjennomfører nå militærøvelser utenfor Taiwan. Det har konsekvenser for verdenshandelen. Bildet viser havna Keelung, som ligger i nærheten av byen med samme navn, i Taiwan 4. august. Foto: Sam Yeh/AFP/NTB
SPENT SITUASJON: Kina gjennomfører nå militærøvelser utenfor Taiwan. Det har konsekvenser for verdenshandelen. Bildet viser havna Keelung, som ligger i nærheten av byen med samme navn, i Taiwan 4. august. Foto: Sam Yeh/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Som en reaksjon på Nancy Pelosis mye omtalte besøk i Taiwan denne uka, gjennomfører Kina nå omfattende militærøvelser i farvannet rundt sitt naboland.

Fredag ble det også kjent at kinesiske myndigheter innfører sanksjoner mot Pelosi, som er speaker i Representantenes hus, og hennes familie.

Hun blir dermed den høyest rangerte amerikanske tjenestepersonen som får straffetiltak mot seg av kineserne.

Men Pelosi er ikke den eneste som får merke konsekvensene av den betente situasjonen mellom stormaktene Kina og USA.

Situasjonen, og spesielt de nevnte militærøvelsene, påvirker nemlig nå også verdenshandelen.

Ifølge CNN blir handelsskip nå tvunget til å finne nye ruter bort fra det som normalt er en av verdens travleste handelsruter.

- Betydelig forstyrrelse

Nettstedet skriver at kinesiske myndigheter har advart skip og fly om å holde seg unna seks ulike soner i farvannet utenfor Taiwan. Det er varsla at øvelsene kommer til å vare fram til søndag.

Blant annet er Taiwan Strait, vannområdet som skiller Taiwan og Kina, en viktig handelsrute som frakter varer mellom store økonomier i Nordøst-Asia som Kina, Japan, Sør-Korea og resten av verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.