Advarer: - En felle

Da den amerikanske sentralbanken satte opp renta torsdag, reagerte børsene med en skarp oppgang. Men amerikansk banktopp advarer.

SPRATT OPP: Børsen skjøt i været etter den amerikanske sentralbankens rentebeslutning onsdag kveld. Foto: InFront
SPRATT OPP: Børsen skjøt i været etter den amerikanske sentralbankens rentebeslutning onsdag kveld. Foto: InFront Vis mer
Publisert

Som ventet satte den amerikansk sentralbanken opp renta med ytterligere 0,75 prosentpoeng - en såkalt trippeløkning - i går.

Like etter skjøt de toneangivende amerikanske børsindeksene i været. Nasdaq-indeksen steg hele 4,1 prosent, noe som er den største oppgangen siden 2020.

S & P 500-indeksen fikk også en real opptur på 2,6 prosent, mens Dow Jones-indeksen gikk opp 1,4 prosent.

- Jeg tror kanskje det skyldes at det var en frykt for at de skulle være enda mer haukete, altså at det skulle bli enda høyere. Men det var ingen overraskelser egentlig. Det var som de fleste tenkte, sier sjefstrateg i Danske Bank, Anders Johansen, til Børsen.

- En felle

Noe som også tilskrives vekt er uttalelsene til sentralbanksjef Jerome Powell i etterkant av rentebeslutningen.

Han sa at hva de gjør med renta under det neste rentemøtet i september, avhenger av hva slags data de da sitter med. Det har blitt tolket av markedet som at renteøkningene vil avta tidligere enn ventet.

Og dermed bykset børsindeksene oppover.

Investeringssjef Mike Wilson, leder for bankgigantens Morgan Stanleys børsstrategi, kaller denne tolkningen forhastet og problematisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer