Advarer etter ferske forbrukertall: - Uklokt

Nordmenns tro på egen og landets økonomi stupte da coronakrisa kom. Forrige måned gikk det fra tidenes bunnivå til historisk løft - nå fortsetter den utrolige snuoperasjonen.

Den gang da: Bildet viser nær folketomme gater og stengte forretninger ved Karl Johans gate og Jernbanetorget 25. mars i år. Siden den gang har norge sakte men sikker åpnet opp igjen. Nå er nordmenns tillit til egen og landets økonomi høyere enn før krisa.
Den gang da: Bildet viser nær folketomme gater og stengte forretninger ved Karl Johans gate og Jernbanetorget 25. mars i år. Siden den gang har norge sakte men sikker åpnet opp igjen. Nå er nordmenns tillit til egen og landets økonomi høyere enn før krisa. Vis mer
Publisert

Som Børsen tidligere har skrevet var nordmenns vurdering av husholdningens økonomi og forventninger til landets økonomi på et rekordlavt nivå, da forbrukertillitsindeksen (CCI) for april ble lagt fram.

Men da tilsvarende tall for mai ble lagt fram måneden etter var selv ekspertene overrasket. CCI hadde nemlig aldri økt så mye fra en måned til en annen, konkluderte seniorrådgiver Henrik Høidahl i Opinion.

Nå viser helt ferske tall at tilliten har fortsatt å øke markant.

- Vi registrerte et stemningsskifte i mai i takt med den gradvise gjenåpningen av samfunnet og publisering av lavere smitte og innleggelsestall. Tilliten øker markant også fra mai til juni, sier Høidahl i en uttalelse.

I juni er CCI-indeksen på minus 0,8 poeng, som tilsvarer en økning på 3,6 poeng fra mai.

Etter den smått utrolige innhentingen er indeksen nå 1,8 poeng høyere enn i februar, som var måneden før coronakrisen for alvor traff Norge.

- Alle de fire indikatorene som utgjør CCI øker fra mai til juni, to av dem signifikant. De to indikatorene er «troen på landets økonomi om 12 måneder», som har den klart sterkeste økningen, og «troen på egen økonomi om 12 måneder». Begge disse indikatorene økte også signifikant fra april til mai, sier Høidahl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer