Strømkrise i Norge:

Advarer etter nytt grep

Regjeringen bekrefter at de vil øke strømstøtten for husstandene allerede fra 1. september. Økonomiprofessor Nils-Henrik M. von der Fehr gjentar advarselen om at dette vil øke risikoen for rasjonering til vinteren.

TAR GREP: Statsminister Jonas Gahr Støre opplyser til NRK at regjeringen øker strømstøtten for husstandene allerede fra 1. september. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAR GREP: Statsminister Jonas Gahr Støre opplyser til NRK at regjeringen øker strømstøtten for husstandene allerede fra 1. september. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsministerens kontor (SMK) har innkalt til hastemøte med alle de parlamentariske lederne på Stortinget mandag morgen klokka 08.30. Halvannen time seinere skal statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), finansminister Trygve Slagsvold Vedum og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) møte NHO og LO for å diskutere kraftsituasjonen.

Opprinnelig planla regjeringen å betale 90 prosent av husstandenes strømregninger når prisen overstiger 70 øre fra 1. oktober. Men søndag kveld opplyser Støre til NRK at regjeringen vil framskynde denne endringen til 1. september.

Advarer om konsekvensene

Den siste tida har professor Nils-Henrik M. von der Fehr i en rekke medier advart om følgene av dette grepet. Når Børsen forteller ham om regjeringens beslutning søndag kveld, gjør han det igjen.

- Slik som strømstøtten er utformet, vil den bidra til å drive prisene høyere enn de ellers ville ha vært for å få forbruket ned. Dette bidrar til at sjansene for at vi kan få rasjonering til vinteren øker, sier professoren, som er tilknyttet Økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer