Advarer etter spinnvill vekst

Bitcoin vokser og vokser, men eksperter advarer.

PRISREKORD: Bitcoins verdi har skutt i været den siste tida, men intet tre vokser inn i himmelen, advarer eksperter. Foto: REUTERS / Dado Ruvic / NTB
PRISREKORD: Bitcoins verdi har skutt i været den siste tida, men intet tre vokser inn i himmelen, advarer eksperter. Foto: REUTERS / Dado Ruvic / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag nådde kryptovalutaen bitcoin igjen et nytt rekordnivå. Nå er en bitcoin verdt 28 599,99 dollar, eller 246 000 norske kroner, skriver Reuters.

Da coronapandemien feide inn over verden opplevde også bitcoin et voldsomt prisfall, men siden har prisen økt jevnt og trutt.

Stor etterspørsel

For to uker siden, 16. desember, nådde prisen et nivå som overgår pristoppen for snart fire år siden, og siden den gang har prisen bare fortsatt å øke. Fortsetter trenden er det ikke lenge før bitcoin når en ny milepæl ved å bryte 30 000-dollargrensa.

Årsaken til den voldsomme prisveksten skal blant annet være en økende etterspørsel fra store amerikanske investorer. De blir tiltrukket av at bitcoin ikke påvirkes av inflasjon og at det er potensial for rask gevinst.

Det har heller ikke gjort investorens bitcoin-interesse mindre at rentene på bankinnskudd ligger rundt null.

I tillegg ligger det en forventning om at bitcoin etterhvert vil bli en ganske vanlig betalingsmetode.

Enorm økning

Den økende etterspørselen kombinert med den begrensede tilgangen på bitcoins, gjør dermed at prisen stadig når nye høyder. Å anskaffe nye bitcoins kalles mining, noe som litt forenklet sagt foregår ved at datamaskiner skal løse ekstremt vanskelige matematiske gåter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer