USA-valg 2020:

Advarer etter Trump-nyhet: - Norge må følge med

Norge taper penger hvert minutt Donald Trump er syk. - Vi må følge med i timen, advarer energiekspert.

SMITTET: Donald Trump er smittet av sykdommen han har harselert med en rekke ganger. Video: AP / The White House / NTB. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag preges verdens nyhetsbilde av at USAs president Donald Trump har testet positivt på coronaviruset. Det samme har førstedame Melania.

Hendelsen har gitt umiddelbare utslag på markedene i form av oljeprisfall og kronesvekkelse. Ekspertene forklarer hvorfor.

Usikkerhet øker

Handelsbankens sjeføkonom i Norge, Kari Due-Andresen, mener at de umiddelbare utslagene etter Trumps corona-tweet skyldes at en allerede stor usikkerhet nå blir ytterligere forsterket.

- Jeg tror bakteppet her er viktig. Markedsaktørene har blitt en god del mer usikre etter sommeren, ettersom det er flere indikasjoner på at gjeninnhenting i økonomien i Norge og internasjonalt bremser opp. Det knyttes til smitteoppblomstring mange steder, sier hun til Børsen.

Energianalytiker Thina Saltvedt i Nordea peker på det samme:

- Nyheten om Trump bare forsterker det som har preget markedene lenge, nemlig at vi ikke vet hvor lenge coronapandemien vil vare, sier hun til Børsen.

- Slike nyheter pleier å påvirke alle markeder der investorenes vilje til å ta risiko spiller en sentral rolle. Dette sender negativitet inn i markedene, og drar ned alle typer investeringer med høy risiko, inkludert olje, sier Saltvedt til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.