Advarer Europa: - Blir tøffe tider

Søndag kommer Russlands tidligere leder Dmitrij Medvedev med advarsler mot Europa.

ADVARER: Russland tidligere leder Dmitrij Medvedev advarer om hva som vil skje om Europas energisamarbeid med Russland blir ødelagt. Foto: AP
ADVARER: Russland tidligere leder Dmitrij Medvedev advarer om hva som vil skje om Europas energisamarbeid med Russland blir ødelagt. Foto: AP Vis mer
Publisert

- Dersom Europas energisamarbeid med Russland blir ødelagt eller frosset over lengre tid, vil det bli tøffe tider for EU, sier Russlands tidligere leder Dmitrij Medvedev , ifølge Reuters.

Han sier videre at samarbeidet uansett ville vært meningsløst, ettersom europeiske land hadde dårlige tider og dårlige vekstutsikter i vente.

- Europa har kastrert seg selv på en blodig måte, uten bedøvelse, ved å gå vekk fra energisamarbeidet med oss, sier den tidligere statslederen, ifølge et russisk nyhetsbyrå, skriver Reuters.

Medvedev er kjent for sine kontroversielle uttalelser, og ble som statsleder ansett av Vesten som en reformvennlig liberaler. De siste årene har han blitt mer høylytt og ekstrem i sine uttalelser - særlig om Russlands invasjon i Ukraina.

Medvedev var president i Russland mellom 2008 og 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer