Revidert nasjonalbudsjett 2023:

Advarer: - Folk har vondt

Vedum varsler økt oljepengebruk. Eksperter advarer mot å overse «vanlige folk».

KLAR OPPFORDRING: Sjeføkonom i Eika Gruppen, Jan Ludvig Andreassen, er spent på hvordan milliardene i revidert nasjonalbudsjett er fordelt. Fasit kommer torsdag. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
KLAR OPPFORDRING: Sjeføkonom i Eika Gruppen, Jan Ludvig Andreassen, er spent på hvordan milliardene i revidert nasjonalbudsjett er fordelt. Fasit kommer torsdag. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert

- Det blir spennende å se på hvor mye penger de bruker totalt sett, da det påvirker veksten i norsk økonomi, som igjen har noe å si for renta, sier Kari Due-Andresen, sjeføkonom i Akershus Eiendom.

Torsdag formiddag legger Støre-regjeringen fram sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2023. Allerede klokka åtte blir nøkkeltallene lagt fram - som blant annet viser til anslått oljepengebruk i år.

- Vi kommer ikke til å øke noen skatter og avgifter, men det blir litt høyere oljepengebruk, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til NTB onsdag.

Særlig tre utgiftsposter

Regjeringen har tidligere varslet et budsjett som ville ta særlig økonomisk ansvar for sykehus og politi.

- Det er store beløp som blir flyttet på i revidert nasjonalbudsjett. Større beløp enn vi er vant til å se i norsk sammenheng. Vi styrer i en spesiell tid, fortsetter Vedum.

  • Regjeringen holder pressekonferanse om revidert budsjett for 2023 torsdag klokka 11.00.

Han presiserer også at utgiftspostene for direkte og indirekte kostnader av krigen av Ukraina, pensjoner og ytelser, samt kompensasjon til offentlig sektor må justeres opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer