Advarer før vinterferie-innrykk

Ordførere i hytte- og ski-kommunene er samstemte før vinterferien. Det kommer likevel advarsler.

- VELKOMMEN: I slutten av januar var det nærmest krisestemning blant ordførerne i hyttekommunene. Nå som vinterferien nærmer seg, er skuldrene forholdsvis lave. Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB
- VELKOMMEN: I slutten av januar var det nærmest krisestemning blant ordførerne i hyttekommunene. Nå som vinterferien nærmer seg, er skuldrene forholdsvis lave. Illustrasjonsfoto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar ropte ordførere i en rekke hyttekommuner varsko, som følge av mutantutbruddet. De frarådet unødvendige reiser til hyttekommunene, og fryktet det verste.

Fredag starter det første vinterferie-innrykket for de store hyttekommunene. På grunn av pandemiens reiserestriksjoner ventes et stort trykk.

Ordførerne ønsker alle reisende velkommen - og har tillit til at folk holder seg til smittevernreglene som skal være innarbeidet etter ett år med pandemi.

- Vi er Norges største skidestinasjon. De som kommer må følge alle råd og anbefalinger. Vår erfaring fra det siste året er at folk har vært flinke til å bruke hyttene sine. Vi har i tillegg opplevd at de er flinke til å følge smittevernråd, sier ordfører i Trysil kommune Erik Sletten (Sp), til Dagbladet.

Ikke munnbind-påbud

Han opplyser at det ikke vil være et munnbind-påbud i kommunen, slik det nå innført på Beitostølen og Oppdal. Sletten har tillit til at hver enkelt tar forholdsregler og sier at alpinanleggene er g0dt forberedt før innrykket. Nå gleder de seg til å ta imot turister.

- Det vil være mye god helse i å komme seg på hytta. Turistene får helt sikkert noen fine dager, sier Sletten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer