Corona i Kina

Advarer: - Garantert alvorlig

Kinesiske myndigheter advarer om mulig ny nedstenging i stor skala.

STRAMMER INN: Shanghais finansielle sentrum slet tungt tidligere i år. Nå strammer myndighetene igjen. Foto: Stephen Shaver/UPI/Shutterstock/NTB
STRAMMER INN: Shanghais finansielle sentrum slet tungt tidligere i år. Nå strammer myndighetene igjen. Foto: Stephen Shaver/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Kinesiske myndigheter trapper opp testregimet for å avdekke nye tilfeller av corona i landets finanssentrum Shanghai og andre megabyer.

Bakgrunnen er at antall smittede igjen øker.

Karantenerestriksjoner utvides og hoteller og andre offentlige steder med smittetilfeller stenges ned, rapporterer Reuters.

25 tilfeller mandag

Lokale utbrudd i Kina har de siste dagene økt til det høyeste nivået siden august. Smitten øker i takt med flere innenlandsreiser under den nasjonale høstferien.

Tallenes tale er en god illustrasjon på at det ikke er mye som skal til før myndighetene i Kina strammer inn:

Shanghai har 25 millioner innbyggere, og i går var det rapportert 28 nye smittetilfeller. Dette var fjerde dagen på rad med et tosifret antall nye smittetilfeller.

Den forrige nedstengingen fra så seint som april og mai i år henger som en tung skygge over millionbyen, med omfattende økonomiske negative følger.

Det umiddelbare tiltaket er å doble antall pålagte rutinemessige tester av alle innbyggerne fra én til to ganger i uka. Innstrammingen gjelder for samtlige av Shanghais 16 bydeler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer