Påskeferien

Advarer hytteturister: - Ikke stopp innom

Ordføreren håper å unngå en gjentakelse av vinterferien.

FRYKTER SMITTE: I frykt for smittevekst etter påskeferien kommer ordfører i kommunen, Rune Berg (Sp), med en oppfordring til hytteturister. Foto: Europe Imagebroker/kevin Prönnecke /NTB
FRYKTER SMITTE: I frykt for smittevekst etter påskeferien kommer ordfører i kommunen, Rune Berg (Sp), med en oppfordring til hytteturister. Foto: Europe Imagebroker/kevin Prönnecke /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saltdal kommune i Nordland er for øyeblikket smittefri. I frykt for smittevekst etter påskeferien kommer ordfører Rune Berg (Sp) med en oppfordring til hytteturister.

- Oppfordringen er å dra fra egen kommune der alt er handlet inn og direkte til hytta. Da kan man fint nyte den fine naturen som er i Saltdal, om det måtte være i Junkerdalen, Saltfjellet eller hvor det måtte være, sier Berg til Avisa Nordland.

- Det du ikke skal gjøre er å stoppe innom butikker eller andre steder i Saltdal, sier han.

Ordføreren håper å unngå en gjentakelse av vinterferien.

- Jeg fikk fortalt at nærmere 70 prosent av dem som var innom dagligvarebutikken Prix på Røkland i vinterferien var fra Bodø eller utenfra Saltdal, det er noe vi ikke ønsker igjen, sier Berg.

Unngå å dra over fjellet

Dette er liknende budskap som helsebyråd i Bergen, Beate Husa (KrF), nylig har kommet med om reise mellom vestlandsbyen og Østlandet.

Husa redd for at folk som reiser over fjellet til Østlandet kan ta med seg smitte til vestlandshovedstaden.

- Vi vil veldig gjerne at folk unngår å dra over fjellet hvis de kan, sier Husa til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.