Stålsetter seg for skrekkscenario:

Advarer: Kan gå i svart

Kommer med innstendig bønn til landets innbyggere etter det kraftige jordskjelvet.

BØNN: Myndighetene ber befolkningen ta grep etter jordskjelvet som rystet Japan forrige uke. Lys ble skrudd av for å spare energi før strømbrudd i Tokyo, 17. mars 2011, etter at et jordskjelv og tsunami rammet Nord-Japan. Foto: Kyodo / Reuters / NTB
BØNN: Myndighetene ber befolkningen ta grep etter jordskjelvet som rystet Japan forrige uke. Lys ble skrudd av for å spare energi før strømbrudd i Tokyo, 17. mars 2011, etter at et jordskjelv og tsunami rammet Nord-Japan. Foto: Kyodo / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag rammet et kraftig jordskjelv nordøstkysten av Japan.

Jordskjelvet hadde sitt senter 60 kilometer under havbunnen, rundt 80 kilometer nordøst for atomkraftverket i Fukushima, ifølge NTB.

Det kraftige skjelvet, målt til 7,4, inntraff i samme region som ble ødelagt av et jordskjelv og en tsunami tilbake i 2011, ifølge Reuters.

Minst fire er omkommet i skjelvet og minst 230 er skadet, skriver ABC, som siterer AP.

Ettervirkningene kan få enorme konsekvenser.

Kommer med bønn

Tirsdag rykker japanske myndigheter ut med en bønn til innbyggere, bedrifter og lokale myndigheter, der de ber dem om å spare energi. Det blir advart om mulige massive strømbrudd, fordi det voldsomme jordskjelvet har satt flere kraftverk ut av spill.

Det skjer samtidig som et unormalt kaldt vær, med snøfall og temperaturer ned til 2 grader, har økt strøm-etterspørselen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tokyo Electric Power anslår at 2 til 3 millioner hjem kan miste strømmen etter klokka åtte om kvelden lokal tid, klokka 12 norsk tid - dersom strømforbruket holder seg på nåværende nivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer