Russlands invasjon av Ukraina:

Advarer: «Katastrofale konsekvenser»

Russlands president Vladimir Putin vedgår at sanksjonene forårsaker skade på den russiske økonomien, men mener konsekvensene er større for landene som har innført sanksjonene.

ADVARSEL: President Vladimir Putin advarer mot «katastrofale konsekvenser» for verdens energimarkeder hvis Vesten innfører ytterligere sanksjoner mot Russland. Foto: AFP / NTB
ADVARSEL: President Vladimir Putin advarer mot «katastrofale konsekvenser» for verdens energimarkeder hvis Vesten innfører ytterligere sanksjoner mot Russland. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under et TV-sendt regjeringsmøte fredag advarte president Vladimir Putin mot «katastrofale konsekvenser» for verdens energimarkede hvis Vesten innfører ytterligere sanksjoner mot Russland.

Det melder Financial Times.

Putins advarsel er et svar på G7-landenes diskusjoner om å innføre et pristak på russisk olje. Tiltaket har til hensikt å strupe Russlands oljeinntekter, og i forlengelsen den russiske stats økonomiske evne til å fortsette den brutale krigføringen i Ukraina.

Putins advarsel

I talen erkjente Putin at Vestens sanksjoner mot Russland forårsaker skade på den russiske økonomien, men hevdet også at Vesten risikerer å gjøre større skade på sine egne økonomier ved å innføre flere sanksjoner mot russisk energieksport.

Han viste til den raskt stigende inflasjonen i Vesten som belegg for sine påstander.

- Alt dette avslører, nok en gang, at sanksjoner mot Russland forårsaker vel så mye skade på de landene som innfører dem, sa den russiske presidenten, ifølge Financial Times.

Deretter avleverte Putin sin dystre advarsel:

- Ytterligere bruk av sanksjoner kan forårsake enda alvorligere konsekvenser, uten å overdrive, katastrofale konsekvenser for det globale energimarkedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer