Advarer kraftig mot kupp-triks

- Det vi har sett, særlig enkelte steder i Oslo, er at seks-syv prosent av visninger på eiendommer, er blitt avlyst. Det er et veldig høyt tall, sier eiendomstopp.

RISIKERER SMELL: Når det er rift om boligene, vil enkelte kjøpere prøve å ta en snarvei. Nå advarer boligtopp mot å gå på limpinnen. Illustrasjonsfoto: Rolf Øhman / NTB
RISIKERER SMELL: Når det er rift om boligene, vil enkelte kjøpere prøve å ta en snarvei. Nå advarer boligtopp mot å gå på limpinnen. Illustrasjonsfoto: Rolf Øhman / NTB Vis mer
Publisert

- Det er for tida unormalt lite boliger til salgs over hele landet, og i deler av Oslo er det for eksempel helt tomt for enkelte leilighetstyper, sier daglig leder i DNB Eiendom, Terje Buraas.

De siste tolv månedene har vært sterkt preget av et boligbonanza i Norge. Lave renter, enorm etterspørsel og en noe begrenset tilbudsside, har ført til eksplosiv prisvekst på landsbasis, og særlig i hovedstaden.

Ifølge ekspertene skal pilene - til jubel for noen og et hjertesukk for andre - fortsette ferden oppover.

- Så lenge renta er lav vil vi ha et sterkt prispress, og vi må belages oss på at boligprisene fortsetter oppover i alle fall fram til de første rentehevningene til Norges Bank, fortsetter Buraas.

- Veldig høyt

Det er flere årsaker til at markedet nærmest er tømt for boliger: Mange har tatt grep og innsett at det er mer lønnsomt å eie enn å leie. Flere ønsker ikke å selge før man har kjøpt nytt, i frykt for å stå uten bolig. I tillegg lar nybyggprosjekter vente på seg.

I Oslos pressområder sitter altså selgerne med det sterkeste kortet på hånda. Nå advarer boligtoppen mot å gå på limpinnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer