Advarer kraftig mot kupp-triks

- Det vi har sett, særlig enkelte steder i Oslo, er at seks-syv prosent av visninger på eiendommer, er blitt avlyst. Det er et veldig høyt tall, sier eiendomstopp.

RISIKERER SMELL: Når det er rift om boligene, vil enkelte kjøpere prøve å ta en snarvei. Nå advarer boligtopp mot å gå på limpinnen. Illustrasjonsfoto: Rolf Øhman / NTB
RISIKERER SMELL: Når det er rift om boligene, vil enkelte kjøpere prøve å ta en snarvei. Nå advarer boligtopp mot å gå på limpinnen. Illustrasjonsfoto: Rolf Øhman / NTB Vis mer
Publisert

- Det er for tida unormalt lite boliger til salgs over hele landet, og i deler av Oslo er det for eksempel helt tomt for enkelte leilighetstyper, sier daglig leder i DNB Eiendom, Terje Buraas.

De siste tolv månedene har vært sterkt preget av et boligbonanza i Norge. Lave renter, enorm etterspørsel og en noe begrenset tilbudsside, har ført til eksplosiv prisvekst på landsbasis, og særlig i hovedstaden.

Ifølge ekspertene skal pilene - til jubel for noen og et hjertesukk for andre - fortsette ferden oppover.

- Så lenge renta er lav vil vi ha et sterkt prispress, og vi må belages oss på at boligprisene fortsetter oppover i alle fall fram til de første rentehevningene til Norges Bank, fortsetter Buraas.

- Veldig høyt

Det er flere årsaker til at markedet nærmest er tømt for boliger: Mange har tatt grep og innsett at det er mer lønnsomt å eie enn å leie. Flere ønsker ikke å selge før man har kjøpt nytt, i frykt for å stå uten bolig. I tillegg lar nybyggprosjekter vente på seg.

I Oslos pressområder sitter altså selgerne med det sterkeste kortet på hånda. Nå advarer boligtoppen mot å gå på limpinnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.