Stan Druckenmiller

Advarer: - Løgn og fantasi

Milliardæren med dyster spådom om økonomien.

BRUTALE FRAMTIDSUTSIKTER: Stan Druckenmiller har få gode ord å si om den økonomiske framtida i USA. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB
BRUTALE FRAMTIDSUTSIKTER: Stan Druckenmiller har få gode ord å si om den økonomiske framtida i USA. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Store deler av verden opplever utfordrende økonomiske tider, og myndighetene kjemper i mange land mot en skyhøy inflasjon. I USA har inflasjonen, i motsetning til i Norge, dempet seg. Prisveksten var fem prosent høyere i mars enn tolv måneder tidligere.

Selv om den fortsatt er over inflasjonsmålet på to prosent, er den altså på vei ned, og advarselen om resesjon - økonomisk tilbakegang over tid - har hengt i lufta i lang tid.

Milliardær Stan Druckenmiller (69), som blant annet har håndtert investeringer for finanskjendis George Soros i over et tiår, har lenge vært kritisk til Fed, den amerikanske sentralbanken, sin pengepolitikk.

Han er heller ikke nå nådig i sine advarsler om økonomien framover.

- Jeg spår ikke noe verre enn 2008 (finanskrisa, journ.anm.). Men det er bare naivt å ikke være åpen for at noe skikkelig, skikkelig dårlig kan skje, sa han under Sohn-konferansen i New York tirsdag, ifølge Fortune.

Blant annet anslo han en hard landing etter inflasjonen hvor arbeidsledigheten overstiger fem prosent, bedriftenes inntekter stuper med minst 20 prosent, og konkursras. Dette kommer imidlertid med store muligheter, spesielt innenfor AI, tror han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer