Jan Christian Vestre:

Advarer matvarebransjen: - Det er alvor

Næringsministeren jubler over at prisveksten avtar, men mener dagligvarebransjen er langt fra «friskmeldt».

KLAR FOR KAMP: Jan Christian Vestre byr dagligvarebransjen opp til dans. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
KLAR FOR KAMP: Jan Christian Vestre byr dagligvarebransjen opp til dans. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert

ARENDALSUKA (Børsen): Kassalappen har i lang tid vært unormalt høy, og matvareprisene har vært i tet når det gjelder å presse den generelle prisveksten i taket.

Forrige uke kom det imidlertid ferske tall som viser at prisveksten er i ferd med å avta. Fra juli i fjor til juli i år har prisene steget med 5,4 prosent, en kraftig nedgang fra måneden før - hvor prisveksten var på 6,4 prosent.

Veksten i matvareprisene har også dempet seg, men var fortsatt på elleville 8,9 prosent. Det gir grunn til å juble, men ikke til å senke skuldrene, mener næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

- Hele bransjen må være forberedt på at jeg mener det er alvor, og at vi tar denne kampen på vegne av folk i Norge. De kommer til å merke at det blir endringer. De første endringene har de allerede sett, og det kommer til å bli flere de neste to åra, lover han fra et folketomt partytelt som skjermer for duskregnet.

«De tre store»: - For mye makt

Vestre er naturlig inventar på Arendalsuka, hvor politikere, næringsliv og presse samles hvert år for å diskutere og mingle. I desember i fjor varslet han dagligvarebransjen om at regjeringa skulle ta grep, spesielt for å hanskes med konkurransesituasjonen som har blitt kraftig kritisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.