Advarer Mercedes-eieren etter skandalen

- Det vil være et særdeles dårlig signal å sende ut.

BEKYMRET: Mercedes-Benz og moderselskapet Daimler fikk i mai i fjor en svensk toppsjef i Ola Källenius. Det er lagt opp til at svenskens forgjenger skal gjøre comeback, men nå er investorene bekymra. Foto: Andreas Gebert / Reuters / NTB Scanpix
BEKYMRET: Mercedes-Benz og moderselskapet Daimler fikk i mai i fjor en svensk toppsjef i Ola Källenius. Det er lagt opp til at svenskens forgjenger skal gjøre comeback, men nå er investorene bekymra. Foto: Andreas Gebert / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da den 50 år gamle svensken ved navn Ola Kälennius fikk jobben som styreleder for den tyske bilgiganten Daimler AG og sjef for Mercedes-Benz i mai i fjor, var han godt klar over at han overtok styringen av et selskap med store utfordringer.

Kälennius tok over stillingen fra tyskeren Dieter Zetsche, som hadde vært styreformann i 12 år. Zetsche lander etter planen trygt på begge beina, ettersom tanken er at han skal overta som styreformann for representantskapet i selskapet isteden til neste år.

Den eneste forutsetningen er at investorene godkjenner hans tilbakekomst.

Nå viser det seg imidlertid at det ikke nødvendigvis vil bli noen enkel sak, for det har allerede dukket opp delvis høylytte protester fra flere investorer.

Mange er misfornøyd med at Zetsche, som ledet selskapet under den såkalte «dieselgate»-skandalen som rystet verdens bilindustri, nå ligger an til å komme tilbake i en sjefsstilling.

- Dårlig signal

David Hero, administrerende direktør i det amerikanske milliardfondet Harris Associates, er blant dem som advarer mot å nok en gang åpne dørene for Zetsche.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer