Advarer mot å fly

Smittevernsekspert fraråder unødvendige flyreiser etter nye corona-utbrudd.

FRYKTER UTBRUDD: Smittevernekspert frykter flere utbrudd, og fraråder flyreiser. Her blir passasjerer desinfisert etter ankomst på en flyplass i Indonesia. Foto: Antara Foto/via REUTERS.
FRYKTER UTBRUDD: Smittevernekspert frykter flere utbrudd, og fraråder flyreiser. Her blir passasjerer desinfisert etter ankomst på en flyplass i Indonesia. Foto: Antara Foto/via REUTERS. Vis mer
Publisert

Danmark og Norge er de nyeste tilskuddene til listen over land med bekreftet corona-smitte.

Smittevernsekspert i WHO, Johan Giesecke, frykter nå at flere skal bli smittet på fly, og advarer mot unødvendige reiser.

– Slik det er nå synes jeg ikke at man skal reise om man ikke må, sier Giesecke til Svenska Dagbladet.

– Tidlig å fraråde

Gunnar Hasle, lege og spesialist ved Reiseklinikken, forteller at fly og flyplasser er utsatte steder å oppholde seg fordi man ikke kan vite hvor alle passasjerene har vært. Hasle vil likevel ikke fraråde helt å reise riktig enda.

– Reiser mellom to land som ennå ikke har utbrudd er litt tidlig å fraråde, sier han.

Man skal likevel være bevisst på at man kan bli smittet på flyet.

– Den resirkulerte luften skal være filtrert, men jeg vet ikke hvor effektivt filteret er mot dette viruset. Man kan være utsatt for smitte fra dem som sitter i nærheten.

Anbefaler munnbind

- Du trenger ikke å avbestille nært forestående reiser til steder hvor det ikke er spredning av coronavirus, men jeg ville ikke satt meg ned nå og bestilt en større utenlandsferie i mai, sa Hasle til Dagbladet, onsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer