Advarer mot «drastisk tiltak»

Det går mot bekmørke gater i Lillestrøm på nattetid. Nå advarer politiet og Trygg Trafikk.

SKAL MØRKLEGGES: Det går mot bekmørke gater i Lillestrøm på nattestid. Om vedtaket fra formannsskapet vedtats i kommunestyret vil gatebelysningen i Storgata og andre kommunale gater slås av i fire timer hver natt gjennom vinteren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKAL MØRKLEGGES: Det går mot bekmørke gater i Lillestrøm på nattestid. Om vedtaket fra formannsskapet vedtats i kommunestyret vil gatebelysningen i Storgata og andre kommunale gater slås av i fire timer hver natt gjennom vinteren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Onsdag stemte formannskapet i Lillestrøm kommune for å mørklegge både gågater og gater i boligstrøk gjennom vinteren, skriver MittLillestrøm.

Vedtaket, som også må behandles i kommunestyret før det er endelig, sier at veilys på kommunale veier skal slukkes på natta mellom klokka 01 og 05. Både ukedager og helger.

- Drastisk tiltak

Bakgrunnen for vedtaket er en innstilling fra kommunedirektøren, og årsaken er de skyhøye strømprisene. Å skru av gatelysene er et av flere energibesparende tiltak som ble vedtatt.

Skulle vedtaket gå gjennom i kommunestyret i sin nåværende form, betyr det blant annet at hele gågata i Lillestrøm blir mørk etter klokka 01 - også i helgene.

Venstre, som var det eneste partiet som stemte mot forslaget, advarer mot konsekvensene av et slikt vedtak.

- Vi synes det er et veldig drastisk tiltak, spesielt med tanke på folks trygghet og trafikksikkerhet. Vi mener at belysning er et viktig trygghetstiltak i gågata, og det samme problemet gjelder i alle sentrumsområder og knutepunkter i kommunen, sier Venstres gruppeleder, Boye Bjerkholt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer