Greske ferieøyer:

Advarer mot ferieperler

EU advarer mot reiser til 13 greske øyer.

MØRKERØDT: Den greske ferieøya Rhodos, er blant 13 greske øyer som nå er blitt merket mørkerøde av EU. Foto: Foto: Ruslan Salikhov / Shutterstock / NTB
MØRKERØDT: Den greske ferieøya Rhodos, er blant 13 greske øyer som nå er blitt merket mørkerøde av EU. Foto: Foto: Ruslan Salikhov / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere greske ferieøyer er blitt merket som mørkerøde på EUs coronakart, noe som betyr at all reise til og fra øyene frarådes.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Blant øyene som er merket, er de populære feriestedene Mykonos, Santorini og Rhodos. Steder som vanligvis trekker millioner av turister hver eneste sommer.

- Situasjonen er bekymringsfull

Greske myndigheter sa tidligere på torsdag at de er et skritt unna å innføre restriksjoner på ferieperlene.

- Situasjonen er bekymringsfull, sa landets nestleder for samfunnssikkerhet Nikos Hardalias til nyhetsbyrået.

Etter en svært tøff periode siden pandemien traff Hellas i fjor, hadde nasjonen håpet at turistene ville komme tilbake igjen denne sommeren.

Turisme er nemlig en av de største inntektskildene til landet, og til tross for en sterk juni-måned, er det fortsatt usikkert hvordan sesongen vil ende.

Utsatte gjenåpning

Det er ikke bare i Hellas at smitten øker. Onsdag holdt den norske regjeringen en pressekonferanse, der de besluttet å utsette trinn 4 i gjenåpninga.

Årsaken var en økende smittetrend.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.