Gjenåpning av Oslo

Advarer mot for tidlig åpning

Gjenåpningen kan bli humpete for Oslos uteliv som har ligget brakk i et år.

BLANDET MOTTAKELSE: Foreløpig styringsdato for utelivsbransjen i Oslo er nå antydet til 20. mai. Det skaper ulike reaksjoner. Foto: Vidar Ruud / NTB
BLANDET MOTTAKELSE: Foreløpig styringsdato for utelivsbransjen i Oslo er nå antydet til 20. mai. Det skaper ulike reaksjoner. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Utelivsbransjen i hovedstaden må fortsatt smøre seg med tålmodighet etter at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i dag plasserte serveringssteder med alkohol på menyen i B-gruppa av trinn 2 i gjenåpningsplanen.

For samtidig som butikker og kjøpesentre får åpne allerede torsdag, må altså skjenkesteder fortsatt holde dørene låst og kranene tørre.

Beskjeden får en blandet mottakelse.

- Vi har sagt lenge at 17. mai ikke blir noe av for vår del, så dette var som ventet. Nå har vi i det miste en dato å forholde oss til, sier daglig leder Karl-Henning Svendsen i utelivsgiganten Noho til Børsen.

- Ekstremt skuffende, mener derimot daglig leder Dan-Michael Danino ved Parkteatret.

Begge peker på flere utfordringer knyttet til gjenåpningen - uansett om den kommer i slutten av mai eller begynnelsen av juni.

- Verst tenkelig

Foreløpig styringsdato for utelivsbransjen er nå antydet til 20. mai. Eller som byrådsleder Johansen uttrykte det under dagens pressekonferanse: Rundt denne datoen vil det komme «en ny vurdering for resten av trinn 2».

Formuleringen utløser følgende hjertesukk fra Kristian Tinnen, som er daglig leder ved Kampen Bistro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.