Streikefare:

Advarer mot hamstring: - Kan bli tomt

Natt til søndag går meklingsfristen ut for LO og NHO. 25 000 medlemmer kan tas ut i streik.

ADVARER: Ringnes advarer om at det kan ta dager før butikkene blir tomme for øl og brus. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ADVARER: Ringnes advarer om at det kan ta dager før butikkene blir tomme for øl og brus. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag startet meklinga om årets lønnsoppgjør hos riksmekleren. Arbeidsgiverorganisasjonen NHO og arbeidstakerorganisasjonene LO og YS har ikke klart å bli enige om oppgjøret, og det er varslet streik fra søndag om ikke partene møtes.

25 000 medlemmer kan derfor legge ned arbeidet allerede søndag. Drikkebransjen er blant dem som i så fall rammes hardest.

1600 av medlemmene hører under Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN). Forbundsleder Anne Berit Aker Hansen sa til Børsen tidligere i uka at butikker og serveringssteder kan gå tom for øl.

Frykter permitteringer

Bryggeri og brusprodusent Ringnes er blant dem som vil rammes hardt av en eventuell streik. Kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard sier til Børsen at det er snakk om at 500 av bryggeriets 900 ansatte er organiserte i LO, og kan bli tatt ut av arbeid.

- Om det blir streik må vi stanse produksjonen umiddelbart, samt stanse all utkjøring av varer. Det er fordi det ikke vil være mulig å fortsette med forsvarlig drift. En konsekvens av det igjen er at vi på sikt kan bli nødt til å permittere de øvrige ansatte av økonomiske hensyn, sier han til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer