Advarer mot «hevn-forbruk»

Prisene på flyreiser kan gå kraftig opp i sommer når alle skal ta igjen for den tapte corona-tiden samtidig, advarer Booking.com-sjefen.

EN DRØM: Å nyte strendene i Spania har vært en drøm for mange det siste året. I sommer er det ventet at man igjen kan reise uten restriksjoner så lenge man er vaksinert eller har hatt corona. Foto: Joan Mateu / AP / NTB
EN DRØM: Å nyte strendene i Spania har vært en drøm for mange det siste året. I sommer er det ventet at man igjen kan reise uten restriksjoner så lenge man er vaksinert eller har hatt corona. Foto: Joan Mateu / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glenn Fogel er ingen hvem som helst i den internasjonale reiselivsindustrien. Som øverste sjef i Booking.com sitter han med intim kjennskap til prisene på feriereiser i sommer.

Nå går Fogel ut i BBC og advarer reiselystne før sommeren.

- Prisene er allerede på vei opp. Det er så mye etterspørsel som har bygget seg opp. Alle vil ut å reise, men alle vil gjøre det trygt, sier Fogel.

Analysen bygger på at flyselskapene fortsatt har kraftig redusert antall flygninger på grunn av reiserestriksjonene, mens lysten til å reise er enorm.

Usikkerheten er imidlertid så stor for flyselskapene at de foreløpig ikke tør å øke antall flygninger, ifølge Fogel.

Tror på fly-bonanza

Når det åpnes opp for reiser vil etterspørselen fyke i været. Det vil umiddelbart slå ut på prisene.

- Lettelse av restriksjonene vil skape et etterspørselrush og «hevn-forbruk», sier reiseanalytiker John Grant i OAG til BBC, og fortsetter:

- Dette vil plukkes opp av flyselskapenes algoritmer umiddelbart og slå tilsvarende ut på prisene.

Den store jokeren for etterspørsel - og priser - i sommer er om internasjonale coronapass eller coronasertifikat blir for de som er vaksinerte eller immune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer