Advarer mot humor-samtale

Mange fikk seg en god latter over historien om nettsvindleren som selv lot seg lure. Men politiet er ikke udelt begeistret.

- FANGET OPPMERKSOMHETEN MIN: Linn Ness (t.h.) hadde nylig en sær opplevelse på Facebook - som skulle involvere riksrevisor Per-Kristian Foss og Cicero-leder Kristin Halvorsen. Foto: NTB Scanpix / Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svindleren framstilte seg selv som velstående, gavmild og gudfryktig. Dessuten var han nylig blitt enkemann, og som far til en datter hadde han derfor en litt tung sommer bak seg.

Svindelekspert Terje Fjeldvær i DNB er blant dem som fikk seg en god latter da han leste om hvordan «Alexander Larry» selv endte opp med å bli lurt da han henvendte seg på Facebooks chattekanal Messenger til Linn Ness (48).

Samtalen tok flere absurde retninger, før bløffmakeren endelig innså at han aldri kom til å få noen e-postadresse fra Ness, men derimot nye bilder og kommentarer som viste at hun for lengst hadde avslørt ham.

Beløp på vei ned

- Jeg heier på alle som bruker opp tida til de kriminelle. Jeg syns hun håndterte det på en god måte, og jeg koste meg med den historien, sier Fjeldvær til Børsen.

- Men du må være helt sikker på at du ikke går på og at du aldri utleverer informasjon, presiserer han.

Artikkelen fortsetter under:

Det er det dessverre ikke alle som etterlever. Så langt i år har DNB fanget opp 168 saker under kategorien kjærlighetssvindel gjennom sine systemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer