Advarer mot «katastrofal» effekt

Lederne av britiske reiselivsgiganter langer ut mot regjeringen.

FORTVILER: Et enormt antall mennesker flokket til denne stranda i Bournemouth sør i England 25. mai, etter at myndighetene lettet på noen av de strenge corona-restriksjonene. Nå fortviler britiske reiselivsgiganter over nye regler. Foto: Glyn Kirk / AFP / NTB Scanpix
FORTVILER: Et enormt antall mennesker flokket til denne stranda i Bournemouth sør i England 25. mai, etter at myndighetene lettet på noen av de strenge corona-restriksjonene. Nå fortviler britiske reiselivsgiganter over nye regler. Foto: Glyn Kirk / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toppsjefene i flere av Storbritannias største reiselivsbedrifter har gått sammen for å sende en tydelig beskjed til britiske myndigheter. Meldingen er enkel nok: Myndighetenes kriseplan er «vanskelig å gjennomføre, lite gjennomtenkt og skadelig».

Helt konkret reagerer toppsjefene på forslaget om at alle personer som ankommer Storbritannia må gå i karantene i 14 dager for å stoppe spredningen av coronaviruset. Dersom karantenereglene brytes, vanker det en bot på 1000 pund.

Så langt har over 300 reiselivstopper signert brevet som er sendt til den britiske innenriksministeren Priti Patel. Håpet er at myndighetene skrinlegger planene før oppstart 8. juni, ifølge The Telegraph.

I en fersk spørreundersøkelse har 124 av de over 300 reiselivstoppene delt sitt syn på framtida. Funnene er ikke lystig lesing for britene.

71 prosent av de spurte forventer å måtte kvitte seg med 60 prosent av de ansatte, eller 400 000 arbeidsplasser, dersom regjeringen fortsetter med karanteneplanene.

Det viser undersøkelsen som er gjennomført blant eiere og toppsjefer i de aktuelle selskapene, som står for en samlet omsetning på over fem milliarder pund, ifølge avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer