LO om lønnsstøtte

Advarer mot misbruk

- Diskriminerer og åpner for misbruk, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen om lønnsstøtteordningen.

SVAKHETER: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er fornøyd med at lønnsstøtte-ordningen forlenges, men sier det er flere svakheter som må rettes opp. Foto: Hkon Mosvold Larsen / NTB
SVAKHETER: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er fornøyd med at lønnsstøtte-ordningen forlenges, men sier det er flere svakheter som må rettes opp. Foto: Hkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

- Det er veldig bra at det kommer en ordning på plass som på en bedre måte dekker lønnskostnader i bedrifter med coronarelaterte tap. Det betyr at flere kan komme tilbake i arbeid. Men ordningen har noen svakheter ved seg, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen til Børsen.

Finansminister Jan Tore Sanner (H) sier det viktigste nå er å redusere de langsiktige konsekvensene av coronapandemien:

- Det gjør vi ved å sørge for at folk kommer raskt tilbake i jobb. Denne ordningen vil gjøre det lettere å hente tilbake folk som kan jobbe med å forberede driften den dagen aktiviteten tar seg opp igjen, sa Sanner da han presenterte nyheten fredag.

Vil tette for misbruk

LO har sammen med NHO og Virke gitt innspill til regjeringen i arbeidet med den forlengede lønnsstøtteordningen. Gabrielsen fikk ikke helt den løsningen han ønsket seg.

- Overordnet er vi fornøyd. Men det er en fare for at ordningen diskriminerer. Den favoriserer bedrifter som har permittert ansatte, mens virksomheter som tross alt har valgt å holde folk i arbeid ikke får ta del i lønnstilskuddsordningen, sier Gabrielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.