Advarer mot ny ledighetsbølge

Arbeidsgiverne krever null i årets utsatte lønnsoppgjør. Fellesforbundets leder Jørn Eggum tviholder på sikret kjøpekraft.

FORHANDLINGER: Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen (t.h) og leder i Fellesforbundet Jørn Eggum under oppstarten av årets lønnsoppgjør.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FORHANDLINGER: Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen (t.h) og leder i Fellesforbundet Jørn Eggum under oppstarten av årets lønnsoppgjør. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets lønnsoppgjør handler om å unngå at flere blir permittert og oppsagt, advarer administrerende direktør Stein Lier-Hansen i NHO-foreningen Norsk Industri:

- Det er veldig lite å gå på, sier Lier-Hansen til Børsen etter at årets utsatte lønnsoppgjør ble gjenopptatt mandag.

- Flere industribedrifter jobber nå med ytterligere permitteringer og med å si opp folk som allerede er permittert. Jeg har aldri tidligere fått så mange henvendelser fra enkeltbedrifter som advarer mot at det gis noe i dette lønnsoppgjøret. Det vil i så fall føre til at enda flere velger å permittere og nedbemanne permanent, advarer NHO-toppen.

- Heller ikke Fellesforbundet vil være tjent med et lønnsoppgjør som svekker bedriftenes evne til å ha folk ansatt. De som lider mest i samfunnet, er de som ikke har en jobb å gå til, tilføyer han.

Uendrede krav

På motsatt side av forhandlingsbordet sitter Fellesforbundets leder Jørn Eggum. Hans mål er å sikre kjøpekraft for sine medlemmer, sørge for et lavlønnsløft og sikre at alle får sykepenger fra første dag uten å måtte vente på penger Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer