Energikrise i Europa:

Advarer mot pristak

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) holder fast ved sin advarsel mot å innføre et pristak på gass, selv etter at EU-kommisjonen foreslått å gjøre nettopp det. I tillegg tror han at et mulig nytt Russland-grep kan styrke Norges rolle som energileverandør.

ADVARER: Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) advarer EU-kommisjonen mot å innføre et pristak på gass, selv etter at de har foreslått å gjøre nettopp det. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
ADVARER: Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) advarer EU-kommisjonen mot å innføre et pristak på gass, selv etter at de har foreslått å gjøre nettopp det. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag foreslo EU-kommisjonen å innføre et pristak på gass som skal slå inn dersom gassprisen overstiger 275 euro per megawattime (MWh) og bestemte vilkår er oppfylt. Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) advarer EU-kommisjonen mot å gjøre det.

- Nå må vi få tid til å sette oss ordentlig inn i EU-kommisjonens forslag. Dette er jo et forslag som skal behandles på energiministermøtet torsdag, slik jeg forstår det, sier Aasland til Dagbladet og fortsetter:

- Vi har forståelse for at EU jobber med et tiltak som har til hensikt å dempe konsekvensene av nervøsiteten i markedet, men vår tydelig anbefaling har hele tida vært at et eventuelt pristak kan medføre uheldige konsekvenser. Man kan få redusert tilgang på gass, i tillegg til at situasjonen knyttet til energisikkerhet i Europa kan forverres.

Anbefaler markedsbaserte løsninger

- Derfor har vi hele tida anbefalt at løsningene må ligge innenfor det kommersielle handlingsrommet og at man må finne avtaler mellom produsentene og forbrukerne.

- Hvilke konsekvenser vil et slikt pristak som foreslås få for Norge?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer