Advarer mot renteøkninger:
- Går til himmels

LO-lederen tar et kraftig oppgjør med Norges Banks planer for renteøkninger. Hun mener de truer arbeidsplasser og nordmenns økonomi.

VANLIGE FOLK: LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener Norges Banks planer for rentehevinger vil gå ut over arbeidsplasser og vanlige folk. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

VANLIGE FOLK: LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener Norges Banks planer for rentehevinger vil gå ut over arbeidsplasser og vanlige folk. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Vis mer
Publisert

- Hvis vi skulle få en så høy økning av renta som det Norges Bank antyder så vil det slå rett inn i privatøkonomien til medlemmene våre og til husholdningene. Det er kanskje det aller mest alvorlige.

Det sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til Dagbladet. Hun er bekymret for effekten på allerede hardt pressede arbeidsfolk, etter voldsom økning i prisene på strøm, drivstoff og matvarer.

- Skyhøye priser

Mandag kom ferske tall fra SSB som viser at prisene har steget med 5,4 prosent det siste året. Økningen på 1,2 prosent i april er langt mer enn ekspertene har spådd.

Norges Bank har i sin såkalte rentebane ytterligere sju rentehevinger fram til 2023, med en topp på 2,5 prosents rente. LO-sjefen mener sentralbanken tar altfor hardt i, og kommer nå med en klar advarsel.

- Det å nå i tillegg skru opp renta vil være vanskelig for husholdningene, så vi mener det ikke er det riktige verktøyet å bruke nå, sier Hessen Følsvik.

LO-sjefen bekymrer seg for sine nesten én million medlemmer som kjenner økende priser etter to tøffe år med pandemi på kroppen.

- Alle kjenner det på lommeboka når strømprisene er skyhøye, matvareprisene stiger, bensin- og dieselprisene går til himmels og renta er på vei opp. Hverdagen har blitt tøffere for folk flest, etter to år der krise har avløst krise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer