Advarer mot usunn prisvekst

Boligprisene i Oslo steg 12 prosent i 2020. Det bekymrer Eiendom Norge.

PRISVEKST: Den voldsomme boligprisveksten i Oslo bekymrer Eiendom Norge. Foto: Heiko Junge / NTB
PRISVEKST: Den voldsomme boligprisveksten i Oslo bekymrer Eiendom Norge. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2020 var året der boligprisene steg og steg og det ble solgt rekordmange boliger. Desember er ikke noe unntak, viser ferske tall fra Eiendom Norge.

Boligprisene var helt uendret i desember. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,8 prosent.

- Unormalt

Sterkest sesongkorrigert prisøkning hadde Oslo, der det var en oppgang på 1,7 prosent.

- Den sterke utviklingen vi har sett i boligmarkedet både i priser og volum fortsatte i desember. Uendrete boligpriser er unormalt for desember, og 2020 ble det sterkeste året i boligmarkedet siden rekordåret 2016, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

For året som helhet gikk boligprisene i Oslo opp med 12 prosent. Eiendom Norge mener det er grunn til å bekymre seg for hovedstaden.

- En økning i boligprisene på 12 prosent er i overkant av hva som er sunt, og boligprisene i Oslo har mer enn doblet seg siden 2010. Det er godt dokumentet i forskning at kombinasjon av lave renter og lav boligbygging er eksplosiv, sier Lauridsen.

- Det er derfor vesentlig at utbyggerne og Oslo kommune kommer sammen og får regulert flere boligprosjekter i hovedstaden. Boligmarkedet trenger alle boliger markedet kan få. Tilstrekkelig boligbygging er prisdempende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.