Advarer: Neste år kan bli verre

- Jeg tror vi tar for lett på det, advarer toppsjef i norsk industrigigant.

KAMPFLY: Kongsberg Gruppen er leverandør av deler til det nye kampflyet F-35, og det sikrer solide inntekter. Men den utsiktene i maritim sektor bekymrer toppsjefen i industrigiganten. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix
KAMPFLY: Kongsberg Gruppen er leverandør av deler til det nye kampflyet F-35, og det sikrer solide inntekter. Men den utsiktene i maritim sektor bekymrer toppsjefen i industrigiganten. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix Vis mer
Publisert

Med 11 000 ansatte og verden som marked er Kongsberg Gruppen en norsk spydspiss - kanskje mest kjent for våpen og medvirkning til kampflyet F-35. Men KG gjør det stort både innen forsvarsmateriell, skipsfart, digitalisering, undervannsteknologi og romteknologi.

Administrerende direktør Geir Håøy frykter at coronakrisa langt fra er over.

- Jeg tror vi bare har sett starten av det som kommer til å treffe oss, sier Håøy til Børsen.

I scenarioene for neste år ligger det inne både permitteringer og oppsigelser som mulige utfall - selv om toppsjefen understreker at det delvis statseide selskapet har så mange bein å stå på at de vil klare seg.

- Men jeg frykter for hele klyngen. For oss er det særdeles viktig å ivareta økosystemet med våre 2500 underleverandører, sier han.

Flere mørke skyer

Kongsberg Gruppen gikk inn i 2020 med rekordstore ordrebøker til en samlet verdi av bunnsolide 35 milliarder kroner. Inntektene i årets tre første måneder endte på 6,68 milliarder kroner, et formidabelt hopp fra 3,46 milliarder kroner fra første kvartal året før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer