Renteøkning

Advarer nordmenn: Venter dobbeltsmell

Ifølge Norges Banks regionale nettverk vil aktiviteten i norsk økonomi øke framover. Sjeføkonom i Handelsbanken, Marius Gonsholt Hov, tror dette vil føre til dobbel renteøkning.

VARSLER HOPP: Sjefsøkonom i Handelsbanken, Marius Gonsholt Hov, tror den regionale rapporten vil presse Norges Bank til å heve styringsrenten med 0,5 prosentpoeng. Her fra Aker Brygge i Oslo. Foto: Cornelius Poppe/NTB
VARSLER HOPP: Sjefsøkonom i Handelsbanken, Marius Gonsholt Hov, tror den regionale rapporten vil presse Norges Bank til å heve styringsrenten med 0,5 prosentpoeng. Her fra Aker Brygge i Oslo. Foto: Cornelius Poppe/NTB Vis mer
Publisert

Norges Bank kom torsdag ut med rapporten fra deres regionale nettverk, der bedrifter fra hele Norge deler sine tanker om den økonomiske utviklingen i landet framover.

Her ventes det økt aktivitet i tida framover.

Setter press på Norges Bank

Sjeføkonom i Handelsbanken, Marius Gonsholt Hov, tror rapporten vil føre til en dobbel renteøkning.

- Rent umiddelbart tenker jeg rapporten vil sette press på Norges Bank om å heve renta ytterligere. Grunnen til det er at vi, etter en situasjon med svake tall for aktiviteten i økonomien, nå ser mer positive tall for bedriftene.

- Renta kan bli over fire prosent

Ifølge regional rapport vil sysselsettingen øke, samtidig som færre bedrifter begrenses av kapasitetsproblemer og det er lettere å få tak i arbeidskraft. Dette vil bidra til å øke renta.

- Det er mange faktorer som tilsier at vi kommer til å få det vi kaller for en het rentebane framover. Vi tror Norges Bank vil heve renta med 0,5 prosentpoeng neste uke, altså en dobbel renteøkning, og at vi får en rentetopp på i hvert fall 4 prosent og muligens høyere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.