Svak kronekurs:

Advarer: - Norge på billigsalg

Investor Jan Petter Sissener mener den økonomiske politikken i Norge og den svake kronekursen fører til flere utenlandske kjøpere av norske selskaper og eiendom.

ØKENDE MARKED? Norge er attraktivt for utenlandske kjøpere på grunn av den svake krona, mener investor. Foto: Andrei Ciungan/Shutterstock/NTB
ØKENDE MARKED? Norge er attraktivt for utenlandske kjøpere på grunn av den svake krona, mener investor. Foto: Andrei Ciungan/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- At Goldman kjøper Frøy er sykt. Det neste utlendinger vil kjøpe er norske hytter på billigsalg, sier Jan Petter Sissener til Finansavisen.

Denne uka ble det kjent at den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs kjøper over 70 prosent av rederiet Frøy fra Salmar, og at de vil fremme et bud på hele selskapet.

Investor Jan Petter Sissener tror også at DNB, Telenor og Hydro ville ha vært kjøpt hvis ikke staten hadde hatt eierskap i dem.

Det sier han i et intervju med Finansavisen. Sissener tror vi kommer til å se et oppkjøpsraid av norske selskaper og eiendom i Norge fra utlandet framover på grunn av regjeringens økonomiske politikk, og den svake kronekursen.

- Det neste som blir tatt over i Norge er de flotte hyttene. For en utenlandsk kjøper så er det norske hyttemarkedet helt fantastisk. De kan kjøpe opp den norske fjellheimen og strandlinja, sier han til avisa, og fortsetter:

- Om jeg var eiendomsmekler hadde jeg markedsført norske hytter i utlandet. Den norske krona har falt 20 prosent, samtidig har det vært nedadgående press. Sett for en utlending er norske fritidseiendommer på billigsalg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.