Advarer: - Ny økonomisk krise

Norske bedrifter står overfor en blytung motbakke denne høsten, ifølge Creditsafe.

ROPER VARSKO: - Selskapene har gått fra pandemi til en ny økonomisk krise, mener kredittopplysningsforetaket Creditsafe. Foto: Jil Yngland / NTB
ROPER VARSKO: - Selskapene har gått fra pandemi til en ny økonomisk krise, mener kredittopplysningsforetaket Creditsafe. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antallet bedrifter med betalingsanmerkninger øker. Ved utgangen av tredje kvartal var 77.585 norske foretak oppført med betalingsanmerkninger. Det tilsvarer en økning på 10 prosent på et halvt år.

Det er nesten 7.000 flere enn ved samme måling i mars, skriver kredittopplysningsforetaket Creditsafe i en pressemelding.

Blant AS- og ASA-selskaper har antallet med betalingsanmerkninger økt med 11,5 prosent til 48.924 siden mars. Totalt er nå over 13 prosent av landets selskaper registrert med betalingsanmerkninger.

- Selv om disse økningene er svake til moderate bekrefter de trenden. Disse tallene oss et temperaturmål på hvordan det går her og nå, og nå går det trått, sier daglig leder Per Fjærestad i Creditsafe Norway.

- Ny krise

Han poengterer at økningen samsvarer med utviklingen vi ser når det kommer til både konkurser og inkassosaker.

- Selskapene har gått fra pandemi til en ny økonomisk krise. Mens pandemien påvirket inntjeningen vil denne nye krisen skape problemer med å betale regninger, og da kommer også betalingsanmerkningene, påpeker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.