Advarer nytt selskap

Luftfartsekspert mener flyarving Erik G. Braathen har gode forutsetninger for å lykkes med sitt nye flyselskap, men advarer mot potensielle skjær i sjøen.

GRÜNDER: Erik G. Braathen (64) annonserte at han sammen med et team med bakgrunn fra norsk luftfart starter et nytt, norsk flyselskap. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er spennende.

Luftfartsanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair er positiv til nyheten som ble sluppet tirsdag morgen.

Da annonserte flyarving Erik G. Braathen (64) at han sammen med et team med bakgrunn fra norsk luftfart starter et nytt, norsk flyselskap.

- Ingen gjeld

Med på storsatsingen har han over 25 personer som planlegger å starte opp med fem fly, og ha første fly i lufta i løpet av første halvår 2021. Planen er å ha nærmere 400 ansatte innen 2022.

- Vi har som ambisjon å bygge et kundevennlig, økonomisk brækraftig flyselskap. Vi skal være konkurransedyktige på pris.

- Vi har ingen gammel gjeld, strukturer eller forpliktelser. Vi starter med blanke ark. Summen av dette mener vi gir oss en mulighet til å bli et lønnsomt flyselskap, sier Braathen under et pressetreff tirsdag ettermiddag.

- Ganske spesielt

Han legger videre til:

- Ambisjonen er å tjene penger innen 24-36 måneder.

Selskapet jobber nå med finansiering av satsingen, basert på privat kapital og tilgang til midlertidige og relevante statlige støttetiltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer