Advarer om elbilsjokk med ny regjering

De tre partiene som forbereder ny regjering er enige om moms på de dyreste elbilene. Nå kan opptil en tredjedel få prissmell på nye elbiler, mener Venstre.

DYRERE: Ap, Sp og SV ønsker alle moms på de dyreste elbilene. Audun Lysbakken (SV) , Jonas Gahr Støre ( Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) under sonderingene på Hurdalsjøen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DYRERE: Ap, Sp og SV ønsker alle moms på de dyreste elbilene. Audun Lysbakken (SV) , Jonas Gahr Støre ( Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) under sonderingene på Hurdalsjøen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HURDALSJØEN (Dagbladet): Partilederne i de tre rødgrønne partiene satt fredag i lange sonderinger for å finne grunnlag for et regjeringssamarbeid. Det endte imidlertid uten løsning, og de fortsetter mandag.

Torsdag ettermiddag kunne Dagbladet fortelle at de var i gang med å avklare problemsakene, der ikke minst Senterpartiet og SV står lengst unna hverandre. Blant dem rager olje, klima og rovdyr høyest.

Men det finnes også saker der de er nærmest rørende enige. Ap, SP, og SV vil alle innføre moms for de dyreste elbilene, de som koster over 600.000 kroner.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har tidligere uttalt til Dagbladet at de vil gå for å innføre moms på elbiler hvis partiet kommer til makten.

- Det skal være billige elbiler for å kjøre langt for deg og familien, men skal du kjøpe en luksus-elbil, må du ta noe av regningen selv, sa Støre da han besøkte Utøya i august.

- Svekker klimapolitikken

Venstre-profil og tidligere klima- og miljøminister Ola Elvestuen mener de rødgrønne vil ødelegge for en norsk klimasuksess.

- De går løs på et av de effektive klimatiltakene vi har i Norge. Ingen andre land som er i nærheten av å oppnå det vi gjør, sier Elvestuen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer