Advarer om enda en krisesommer

Michael O’Leary, toppsjef i lavprisselskapet Ryanair, kommer med dystre utsikter om flysommeren. - Det kommer til å bli utfordrende, sier han.

DYSTER SPÅDOM: Toppsjef i Ryanair, Michael O'Leary, frykter at neste sommer også vil bli preget av reisekaos. Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane
DYSTER SPÅDOM: Toppsjef i Ryanair, Michael O'Leary, frykter at neste sommer også vil bli preget av reisekaos. Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane Vis mer
Publisert

Forrige sommer var preget av kaos på flyplassene i Europa. Streikende piloter, bakkemannskaper og kabinpersonell førte til køer og kansellerte fly.

Nå advarer Ryanair-sjef Michael O'Leary om at også den kommende sommeren kan bli utfordrende.

Dette som følge av streik og den pågående krigen i Ukraina.

- Å komme nær førpandemiske trafikknivåer vil ikke bli enkelt, sier O'Leary ifølge den britiske avisa The Independent.

Frankrike i flystreik

Utfordringene har kommet på løpende bånd for flybransjen. Coronapandemien satte fly på bakken i hele verden og førte til tusenvis av permitterte ansatte.

Da restriksjonene ble opphevet, etter det som for flybransjen var en tøff tid, var det ikke alle ansatte som kom tilbake.

Dette har ført til bemanningsutfordringer i alle ledd, der de gjenværende har streiket for bedre arbeidsforhold og lønn i en tid da prisene peker rett til værs.

Nå er det franskmennene som står for tur. På torsdag vil flesteparten av alle tog, og flere flygninger, bli kansellert som følge av en nasjonal streik mot en ny pensjonsreform. Reformen krever at pensjonsalderen økes fra 62 til 64 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer