Streik i Storbritannia:

Advarer om julekrise

Grensepolitiet i Storbritannia varsler streik midt i jula.

FRYKTER KAOS: Med streik på flyplassene kan det bli krise for mange som skal hjem til jul. Foto: Splashnews / NTB
FRYKTER KAOS: Med streik på flyplassene kan det bli krise for mange som skal hjem til jul. Foto: Splashnews / NTB Vis mer
Publisert

Grensepolitiet på britiske flyplasser varsler streik mellom 23. og 26. desember, samt nyttårshelga fra 28. til 31. desember. Det er grensepolitiet som sjekker passet til reisende på vei inn i landet.

- Dette er en krise. Vi har prøvd i månedsvis å forhandle med regjeringen, og vi har blitt ignorert, sier fagforeningsleder Mark Serwotka til Sky News.

Flyplassene Birmingham, Cardiff, Gatwick, Glasgow, Heathrow, Port of Newhaven og Manchester vil bli rammet. Streiken kommer på toppen av jernbanestreiken som har foregått de siste dagene i Storbritannia. Også lærere og ambulansearbeidere streiker for bedre lønn og vilkår.

- Hopper over måltider

Grensepolitiet krever en 10 prosents lønnsøkning, bedre arbeidssikkerhet og ingen kutt i permitteringsvilkår.

Serwotka hevder at 40 000 av medlemmene i fagforeningen må ty til matbanker.

- Den offentlige sektor har ikke noe annet valg enn å ta industrielle handlinger fordi medlemmene våre nå hopper over måltider og ikke har mulighet til å varme opp hjemmene sine på grunn av fattigdommen de lever i, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer