Toppsjefen i Mærsk:

Advarer om kaos: - Alt kan stenge

Selv om pandemien er i ferd med å løsne grepet, er toppsjefen for et av verdens største containerrederi alvorlig bekymret for at én utfordring kan velte alt.

ROPER VARSKO: Situasjonen er alvorlig på verdenshavnene. Nå frykter toppsjefen for den danske shipping-giganten AP Møller-Mærsk at en allerede presset forsyningskjede vil rammes av ytterligere utfordringer. Foto: NTB / Reuters / Jerry Lampen
ROPER VARSKO: Situasjonen er alvorlig på verdenshavnene. Nå frykter toppsjefen for den danske shipping-giganten AP Møller-Mærsk at en allerede presset forsyningskjede vil rammes av ytterligere utfordringer. Foto: NTB / Reuters / Jerry Lampen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kjølvannet av pandemien brøt det ut en global fraktkrise som har lagt alvorlig press på økonomien, forsyningskjedene og internasjonal handel. Utfordringene har resultert i både varemangel, kraftige forsinkelser i leveranser, og prispress på råvarer.

Selv om mange land nå er i ferd med å tilpasse seg et liv uten coronarestriksjoner, roper toppsjefen for verdens største containerrederi varsko om faretruende skyer i horisonten.

Shipping-giganten AP Møller-Mærsk frykter at en ny utfordring vil kunne skape ytterligere prispress og alvorlige flaskehalser - langt verre enn de man har sett hittil.

- Det er ingen tvil om at forhandlingene blir tøffe og at mye står på spill, sier Søren Skou, administrerende direktør i AP Møller-Mærsk, til Finans.dk.

Advarer

Han sikter til havnearbeidere på USAs vestkyst som skal inn i forhandlinger om nye lønns- og arbeidsvilkår til sommeren.

Ifølge Wall Street Journal skal fagforeningene utarbeide en ny kontrakt som vil omfatte om lag 22 400 havnearbeidere. Slike forhandlingsrunder har tidligere utløst harde fronter og arbeidskonflikt mellom arbeiderne og arbeidsgiverne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer