Strømpriser:

Advarer om ny krise

- Vinteren kommer til å bli helt krise for mange, advarer Sofie Marhaug (Rødt). Hun anklager regjeringen for å være «tafatte» og frykter vi har stø kurs mot nok en strømkrise når gradestokken kryper.

REFSER REGJERINGEN: Sofie Marhaug (Rødt) mener regjeringen er tafatte i sin energimelding. Nå frykter hun vi går nok en vinter i møte med skyhøye strømpriser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
REFSER REGJERINGEN: Sofie Marhaug (Rødt) mener regjeringen er tafatte i sin energimelding. Nå frykter hun vi går nok en vinter i møte med skyhøye strømpriser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

- Én vinter går kanskje, men to? spør Sofie Marhaug (Rødt).

Denne uka skal Stortinget behandle regjeringens tilleggsmelding til energimeldingen. Det høres kanskje kjedelig ut, men Marhaug advarer om at konsekvensene er alt annet.

Hun mener regjeringens «tafatte» holdning og manglende tiltak, gjør en ting ganske sikkert: Vi har stø kurs mot nok en vinter med ekstreme strømpriser.

- Vinteren kommer til å bli helt krise for mange, advarer hun.

Skal utredes

- Det haster å få ned strømprisene før vinteren kommer. Regjeringen tar ingen grep for å få ned strømprisene i energimeldingen! sier Marhaug.

Hun legger ikke skjul på at hun er skuffet.

I energimeldingen blir det nemlig ikke avklart hvilke langsiktige løsninger som kan bli aktuelle for å styrke den politiske styringen med strømprisene i Norge.

Saksordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap) understreket etter behandlingen i Stortinget at det ikke fins noen «quick fix» på strømpriskrisen Norge har opplevd i år.

I komitéinnstillingen varslet SV og de to regjeringspartiene likevel at både makspris og et såkalt toprissystem for strøm skal utredes. Det samme skal opprettelsen av et statlig organ som kan kjøpe inn kraft og selge videre til forbrukerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer