Det hvite hus:

Advarer om økonomisk katastrofe

Det hvite hus holder ikke tilbake i en tirsdagstirade mot republikanerne.

UT MOT REPUBLIKANERNE: Det hvite hus, her representert ved president Joe Biden, er ikke nødige mot opposisjonen tirsdag. Foto: Manuel Balce Cenata / AP / NTB
UT MOT REPUBLIKANERNE: Det hvite hus, her representert ved president Joe Biden, er ikke nødige mot opposisjonen tirsdag. Foto: Manuel Balce Cenata / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag er Ian Sams, talsperson for Det hvite hus, ute og slenger med leppa mot republikanerne. Det skjer i forbindelse med kontroversen rundt hemmeligstemplede dokumenter som angivelig skal ha blitt uforsvarlig oppbevart.

- Republikanere holder på med politiske stunt rundt de hemmeligstemplede dokumentene, sier Sams, ifølge Reuters.

Han kommer også med en advarsel i forbindelse med gjeldstaket Kongressen nå skal vurdere.

«Økonomisk katastrofe»

USA er igjen i ferd med å nå gjeldstaket, grensa for hvor mye USA kan låne for å finansiere statsbudsjettet.

Dersom taket ikke heves når gjelda nærmer seg grensa, må USA misligholde sin gjeld, noe som vil gi dramatiske konsekvenser. Mark Zandi, sjeføkonom i Moody's Analytics, har tidligere omtalt det som «økonomisk armageddon».

Nå kommer altså også Det hvite hus med en advarsel i samme leia. Republikanerne har kommet med en plan om å betale noe av gjelda når den forfaller, men ikke alt.

- Dette er ikke en plan, det er en oppskrift på økonomisk katastrofe, som truer den globale økonomien, sier talsperson Karine Jean-Pierre til Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer