Advarer om total kollaps

- Faller flyeselskapene sammen, faller Norge sammen.

KONKURSBØLGE: Dyster spådom fra internasjonalt flybransje-analysebyrå. Foto: NTB scanpix
KONKURSBØLGE: Dyster spådom fra internasjonalt flybransje-analysebyrå. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Kraftsalven kommer verken fra SAS, Norwegian eller Widerøe. Ordene tilhører Ap-leder Jonas Gahr Støre, som i NRKs Politisk kvarter mandag etterlyste en gjennomtenkt pakke for luftfarten.

SAS har varslet 90 prosent reduksjon av driften, Norwegian permitterer 7300 ansatte og kutter 85 prosent av flyvningene og Widerøe halverer trafikken. Inntektene synker mot null, noe som er dramatisk i en bransje med store løpende utgifter.

Blir kritisk

- Det er uavklart, usikkert og uoversiktlig. Regjeringen sier de jobber med en pakke. Ingen vet ennå noe om beløp, innretning eller omfang. Men det er ingen tvil om at dette på et eller annet tidspunkt blir kritisk, sier Alf Hansen, leder for Norwegian Pilot Union til Børsen.

Artikkelen fortsetter nedenfor:

Finansminister Jan Tore Sanner (H) varsler tiltak, men har så langt ikke kommet med noe konkret:

- Vi er i dialog og har tett kontakt med flybransjen. Men jeg kan ikke si noe om enkeltheter, da dette jo er børsnoterte selskaper og slike opplysninger kan være børssensitive, sa Sanner i «Politisk kvarter» mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer