Corona:

Advarer Oslo-folk

Onsdag kom gladmeldingen til varehandelen i Oslo om at de igjen kan få åpne dørene. Men helsebyråd Robert Steen advarer mot et shopping-bonanza.

ÅPNER OPP: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, presenterte onsdag 5. mai lettelser og starten på fast to av gjenåpningen av hovedstaden. Video: NTB Vis mer
Publisert

Onsdag kom byrådsleder Raymond Johansen (Ap) med en gladmelding til store deler av hovedstadens næringsliv: Butikker og kjøpesenter kan igjen åpne opp, om enn med strenge smittevernregler.

Det er utvilsomt en etterlengtet melding for en bransje som i stor grad har vært nedstengt siden 23. januar.

Men helsebyråd Robert Steen advarer om at en valfarting til byens butikker kan få konsekvenser for den videre gjenåpninga av Oslo.

- Kan være for mye

- Etterlengtet og høyst nødvendig, sier Linda Vist, direktør for handel i NHO Service og Handel, om gjenåpninga.

Hun viser til at mange tusen ansatte innen varehandel i Oslo har vært uten jobb og over 3000 bedrifter har vært nedstengt i lang tid.

Men for helsebyråden kommer ikke gjenåpninga helt uten bekymring.

- Vi vet ikke hva som skjer her. Det kan være at de åpningene vi annonserte i dag blir for mye og at man får utbrudd, sier Steen til Børsen.

Han trekker blant annet fra at man vet at det finnes et indisk mutert virus der ute, som man fortsatt ikke har kjennskap til de potensielle konsekvensene av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer