- Strandsonen skal være tilgjengelig for alle, fastslår byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen.
Men sånn er det ikke helt. Oslo kommunes prosjekt for åpen strandsone har avdekket mer enn 100 ulovligheter som sperrer strandlinja.
Ved hjelp av flyfoto overvåkes hver kvadratmeter og nye ulovligheter dukker opp hvert år, forteller byråden. Mange av sakene involverer noen av de rikeste og mest ressurssterke.
- Det er viktig at kommunen tar tak i dette uavhengig av hvor ressurserk den enkelte er, varsler MDG-byråden.
Byferie i sommer
- Vi ser at strandsonen blir mer og mer privatisert fra det ene året til det neste. Ulovlige brygger, badehus og diverse innretninger kommer opp uten at det er søkt om tillatelse, og som gjør at strandsonen oppleves mer privat enn den er, forteller Marcussen.
Denne sommeren øker presset.
- Det var stappfullt på alle områder med bademuligheter i Oslo pinsehelga. Behovet er kjempestort, særlig på godværsdager. I den situasjonen vi er i nå, med reiseforbud som gjør at vi ikke kan dra på ferie til utlandet, vil mange av oss tilbringe enda mer av sommeren i byen. Da blir det enda viktigere å passe på tilgangen til sjøen, sier Marcussen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger