Roman Abramovitsj

Advarer: - Så vidt begynt

Amerikanske myndigheter varsler storoffensiv mot russiske oligarker. Nå røper de detaljene i siktelsen mot tidligere Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

OLIGARKPROFIL: Roman Abramovitsj avbildet på Chelseas fotballstadion Stamford Bridge i London i 2015. Foto: NTB
OLIGARKPROFIL: Roman Abramovitsj avbildet på Chelseas fotballstadion Stamford Bridge i London i 2015. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Mandag kveld kom nyheten om at oligark og tidligere Chelsea-eier Roman Abramovitsj er siktet av amerikanske myndigheter for å ha eksportert to fly av amerikansk opprinnelse til Russland uten lisens og godkjennelse fra amerikanske myndigheter.

Eksporten er lisenspliktig grunnet amerikanske sanksjoner mot Russland.

Røper detaljer

I siktelsen, som USAs justisdepartement har publisert, skriver de at det dreier seg om flytypene Boeing 787-8 og Gulfstream G650, som begge eies og kontrolleres av Abramovitsj.

Ifølge pressemeldingen ble Boeing-flyet flydd til Russland 4. mars uten lisens, og befinner seg nå i De forente arabiske emirater. Gulfstream-flyet ble flydd til Russland 12.- og 15. mars, opplyser justisdepartementet.

De skriver at Boeing-flyet skal ha en verdi på rundt 3,3 milliarder kroner.

Se bildet under:

Mens det mindre Gulfstream-flyet skal være verdt rundt 550 millioner norske kroner.

Se bildet under:

- Disse oligarkene har vært med å skape et miljø som har lagt til rette for den russiske aggresjonen vi nå ser mot Ukraina. Arbeidet vårt har så vidt begynt, og vi vil ikke gi oss, sier assisterende FBI-direktør Michael J. Driscoll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.