Matvareprisene

Advarer: - Uholdbart

Næringsminister Jan Christian Vestre kommer med en klar beskjed til dagligvarekjempene før det ventede prishoppet onsdag. - Jeg er veldig bekymret, sier Vestre.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi i DinSide sjekker matvareprisene jevnlig og har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag er det ventet at prisene i dagligvarebutikken vil gjøre et byks. Selv mattoppene har varslet at de blir «veldig høye». Enkelte beregninger viser økninger på minst ti prosent.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) forteller til Dagbladet at han er bekymret foran prisjusteringen.

- Vi må forberede oss på at prisene kommer til å stige og det er veldig bekymringsfullt. Mange folk i Norge er nå alvorlig bekymret for om de får endene til å møtes.

- Skal ikke ha det sånn

Vestre forteller at han er i kontakt med folk som allerede står i en svært vanskelig situasjon som følge av økende priser og renter.

- Jeg snakker med folk som går bekymret til sengs og lurer på om de har råd til å kjøpe pålegg til brødskiva til ungene deres. Sånn skal vi ikke ha det i Norge.

Næringsministeren kommer nå med en krystallklar oppfordring til de tre store dagligvarekjedene som dominerer markedet fullstendig i Norge.

- Dessverre kan vi ikke vedta lavere inflasjon, og vi kan heller ikke bestemme hva matvareprisene skal være, men vår innstendige oppfordring til dagligvareaktørene er å ikke sette opp prisene ett øre mer enn det som er nødvendig. Vi kommer til å følge veldig nøye med at ingen skor seg på denne situasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.