SAS-streiken:

Advarer:
- Vanvittig press

Leder for flysikkerhet i Pilotforbundet, Stian Holmlimo Kvam, er bekymra for at økt press på SAS-pilotene skal gå ut over flysikkerheten.

ØKT PRESS: SAS-pilotene skal tilbake til en ny arbeidshverdag etter den to uker lange streiken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ØKT PRESS: SAS-pilotene skal tilbake til en ny arbeidshverdag etter den to uker lange streiken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De har stått under et vanvittig press den siste tida. Det er ganske mye å tåle.

Det sier leder for flysikkerhet i Pilotforbundet i Norge, Stian Holmlimo Kvam, til Børsen.

Etter to år med coronapandemi, der mange ble permittert, og over to uker med streik i sommer, skal SAS-pilotene nå tilbake på jobb.

Og på grunn av den nye avtalen som kom på plass natt til tirsdag forrige uke, venter pilotene nå nye arbeidstidsbestemmelser.

Disse sier blant annet at pilotene nå skal jobbe 60-timers uker i stedet for 47,5, som de hadde før streiken.

- En belastning

Holmlimo Kvam kommer med en sterk oppfordring til SAS om å ikke utnytte pilotene til det fulle i tida framover.

- Mange av pilotene føler seg nok veldig slitne nå. Det er klart at den siste tida har vært en belastning på kropp og sinn, og så skal man tilbake og fly opp mot 60 timer i uka. Jeg håper det blir tatt høyde for at dette er mennesker som har hatt en belastning over lengre tid, og at man ikke tar sikte på maks arbeidstid nå, sier han.

Han opplyser om at de fleste andre norske flyselskapene også opererer med 60-timers uker for pilotene. Kvam oppfordrer likevel SAS til å være ekstra greie med pilotene sine framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer