Advarer: - Vil bli flere

Flere advarer om «mer smerte» etter kollapsen i Silicon Valley Bank.

SJOKKBØLGER: SVB-Kollapsen har fått alarmen til å gå om en mulig smitteeffekt. Foto: Kori Suzuki / Reuters / NTB
SJOKKBØLGER: SVB-Kollapsen har fått alarmen til å gå om en mulig smitteeffekt. Foto: Kori Suzuki / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Den oppsiktsvekkende kollapsen i Silicon Valley Bank har rystet finansmarkeder og fått flere til å frykte en mulig dominoeffekt.

Enkelte tror flere banker kan falle over ende.

- For meg er det ingen tvil: Det vil bli flere. Hvor mange flere? Det vet jeg ikke.

Det sier tidligere sjef for for bankgarantifondet Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), William Isaac, til Politico, søndag.

Han sammenlikner situasjonen med bankkrisen på 1980 og 1990-tallet. Isaac ledet fondet i ei tid der inflasjon og styringsrenter skjøt fart, og hundrevis av banker måtte reddes.

«Mer smerte»

Den aktuelle bankkollapsen er den største siden finanskrisen i 2008. Søndag kveld opplyste amerikanske myndigheter at også Signature Bank blir stengt.

Selv om markedskommentatorer ikke frykter en situasjon lik finanskrisen i 2008, er det flere analytikere som mener risikoen for en smitteeffekt i bankindustrien fortsatt er høy, skriver Business Insider.

Kommentatorer, politikere og markedene venter «mer smerte», ifølge nettstedet, som blant annet peker på den voldsomme uroen på Wall Street mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.