Advarer: Vil overkjøre regjeringen

Dersom det ikke kommer noen strømstøtteordning fra regjeringen i det ekstraordinære strøm-møtet mandag, vil Høyre sørge for at det kommer innen måneden er over.

SETTER HARDT MOT HARDT: Nikolai Astrup advarer om at Høyre vil ta til orde for et anmodningsvedtak dersom ikke regjeringen kommer med et strømstøtteforslag mandag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SETTER HARDT MOT HARDT: Nikolai Astrup advarer om at Høyre vil ta til orde for et anmodningsvedtak dersom ikke regjeringen kommer med et strømstøtteforslag mandag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Mandag forventer vi at regjeringen legger på bordet en strømstøtteordning for bedrifter som sliter med ekstreme strømutgifter, sier Nikolai Astrup (H) til Dagbladet.

Førstkommende mandag samles Stortinget i ekstraordinært møte for å diskutere tiltak mot de rekordhøye strømprisene og kraftsituasjonen.

Regjeringen har i lengre tid jobbet med LO, NHO og Virke om å finne en felles enighet om en etterlengtet strømstøttepakke til bedriftene. Nå har de jobbet lenge nok, advarer Astrup. Kommer det ikke noe nå, vil Høyre jobbe for at det tvinges fram av Stortinget.

- Kommer det ikke en støtteordning på mandag, kommer vi til å anmode regjeringen om å legge fram en ordning innen utgangen av september. Regjeringen har vært bakpå gjennom hele krisa, og da vil det i så fall være behov for en marsjordre fra Stortinget, sier Astrup.

- Ingen tidsfrist

Kommer ikke forslaget mandag, kan det altså ved et flertall i Stortinget besluttes at det skal sendes et anmodningsvedtak til regjeringen om å legge fram et forslag innen en gitt frist.

- Vi har bedt om dette siden før jul i fjor, men regjeringen har vært bakpå. Det blir en svært krevende høst og vinter, og bedriftene trenger en avklaring på hva de kan forvente av støtte, sier Astrup.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer