Boligpriser - varsler prisfall:

Advarer: - Vil være uheldig

Renteeffekten kommer for full styrke nå. Det presser boligprisene på minussida, anslår bransjetopp.

FALLER: Boligprisene er allerede ned sammenliknet med for tolv måneder siden. Det taler for forsiktighet fra Norges Bank, mener administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. Foto: Lars Eivind Bones
FALLER: Boligprisene er allerede ned sammenliknet med for tolv måneder siden. Det taler for forsiktighet fra Norges Bank, mener administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utsiktene til en ny dobbel renteheving fra Norges Bank økte etter at Statistisk sentralbyrå (SSB) rapporterte om rekordhøy kjerneinflasjon i juni på 7 prosent, ifølge flere økonomer.

En slik prognose får administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge til å slå alarm.

Han slår fast at boligprisene allerede er tydelig på vei ned. Og legger til at en for kraftig rentemedisin kan gi store og langvarige forstyrrelser i boligmarkedet.

- Det vil være uheldig med en dobbel renteheving nå. Alt taler for å se an utviklingen, sier Lauridsen til Børsen.

2 prosent fall

Ifølge Lauridsen ligger det an til at boligprisene vil ende ned 2 prosent ved utgangen av 2023, sammenliknet med utgangen av fjoråret.

- Vi vil med veldig stor sannsynlighet få en prisnedgang. Rentene har jo allerede beveget seg veldig langt fra nullrentenivået. Lenge med begrenset effekt, blant annet fordi vi har lav ledighet og mange har hatt sparepenger. Men nå ser vi at rentehevingene begynner å merkes, fastslår Lauridsen.

Forrige måned falt boligprisene 1,2 prosent og sesongjustert 0,5 prosent. Det gir en vekst så langt i år på 6,4 prosent. Men trenden er altså fallende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.